ارتودنسی چیست؟

ارتودنسی شاخه ای از دندانپزشکی است که دندان ها و فک هایی را که در جای نامناسبی قرار می گیرند اصلاح می کند. دندان هایی که در جایگاه نامناسبی قرار می گیرند و شکل نامتعارفی دارند مشکلات بهداشتی مختلفی ایجاد می کنند. تمیز نگه داشتن دندان ها سخت تر می شود. بیماری که دندان های نامرتبی دارد در معرض خطر ابتلا به پوسیدگی دندان و بیماری های پریودنتال قرار دارد. این وضعیت به دندان هایی که مسئول جویدن غذا هستند فشار بیشتری وارد می کند و متعاقبا در طولانی مدت عوارض مختلفی به جا می گذارد از جمله:

پوسیدگی دندانها

مشکلات لثه ای

خوب جویده نشدن دندانها و مشکلات گوارشی

سردرد

مشکلات TMJ

احساس درد درگردن، شانه و پشت

همچنین دندان های کج و نامرتب به زیبایی ظاهر شخص آسیب می زند.

مزایای استفاده از درمان ارتودنسی عبارتند از:

دهان سالم

ظاهر لذت بخش

ارتودنسی نامرئی یک راه حل

پلاک های متحرک ازجنس پلاستیک شفاف با ضخامت ها ی مختلف هستند. این پلاک ها با اعمال نیرویی برنامه ریزی شده به تدریج دندان ها را در مسیری مشخص و در جهت مناسب خود حرکت می دهد.

این پلاک ها جایگزین مناسبی برای سیم ها و براکت های فلزی هستند. تمامی مراحل طراحی و ساخت  آنها  توسط نرم افزار های دیجیتالی  و جدیدترین تجهیزات سه بعدی سازی با بالاترین میزان دقت انجام می شود. پلاک ها متناسب با وضعیت دندان های بیمار و به طور سفارشی برای هر بیمار طراحی و ساخته می شود.

روش درمان

پلاک شفاف و تمامی حرکات دندانی حتما باید توسط دندانپزشک معالج شما طراحی شده باشد. برای ساخت پلاک ابتدا قالب گیری دهانی انجام می شود و یا با استفاده از اسکنر داخل دهانی دندان های شما اسکن می شوند. حرکت دندان ها و طرح درمان با استفاده از تکلنوژی پیشرفته نرم افزاری توسط دندانپزشک انجام می گیرد. این مکان برای بیمار وجود دارد که طرح درمان و نتایج را پیش از شروع درمان به صورت مجازی مشاهده کند تا ببیند که این وضعیت دندان ها پس از اتمام درمان چگونه خواهد بود. پلاک اختصاصی شما با تکنولوزی کامپیوتری و با استفاده از پیرینتر های سه بعدی ساخته می شود. پلاک های شفاف به صورت ست آماده و تعداد آنها بستگی به مشکل دندانی شما دارد.

در زمان مشخصی کار یک ست پلاک جدید جایگزین آن شود. هرست پلاک ها ظرف 3-4 هفته حرکات مد نظر را بر روی دندان ها ایجاد می کنند. ولی نامرئی که دوره ی درمان شما با پلاک فعلی تمام نشده از پلاک بعدی استفاده نکنید.

هنگام تمام شدن ست آخر پلاک ها پلاک های اصلاحی ساخته واستفاده می شوند تا تغییرات جزئی باقی مانده را ایجاد نمایند.

پلاک را میتوانید هنگام غذا خوردن یا مسواک زدن از دهان در آورید. با ارتودنسی به روش پلاک هیچ گونه محدودیت غذای نخواهید داشت. می توانید پلاک ها را از دهان خارج کرده هر آنچه که دوست دارید میل کرده و سپس مسواک بزنید دوباره آن را در دهان بگذارید. با این حال از آنجایی که پلاک های شفاف ثابت نیستند بیمار باید انگیزه پایبندی و نظم بیشتری داشته باشد چرا که اگر پلاک دائما در دهان قرار نداشته باشد دوره زمانی طولانی تر می شود. همچنین هنگامی که پلاک را در می آورید ممکم است به راحتی آن را گم کرده یا جابگذارید و نتوانید بی وقفه از آن استفاده کنید برای پیشگیری از این ماجرا هر زمانی که پلاک ها را از دهان بیرون می آورید آنرا داخل جاپلاکی مخصوص قرار دهید.

انواع روش های درمان در ارتودنسی چیست ؟

ارتودنتیست شما برای درمان از بسیاری از لوازم ارتودنسی ثابت و متحرک کمک می گیرد.

این دستگاه ها به منظور حرکت دادن دندان ها ، باز سازی ماهیچه ها و رشد فک ها استفاده می شوند.

این وسایل با وارد آوردن فشار محاسبه شده ای بر روی دندان ها کار می کنند .

متخصص ارتودنسی شما تشخیص می دهد که از کدام روش ارتودنسی دندان برای بر طرف کردن مشکل شما استفاده کند.

انواع روش های ارتودنسی

ارتودنسی ثابت

ارتودنسی متحرک

ارتودنسی دیمون

ارتودنسی نامرئی

ارتودنسی ثابت

ارتودنسی ثابت رایج ترین نوع ارتودنسی است و شامل نوارها، سیم ها و براکت ها است

 

 

 

 

ارتودنسی متحرک

منظور از ارتودنسی متحرک این است که بیمار می تواند آنرا به حرکت در آورد. زیرا این ارتودنسی قابل جابه جایی است.

بنابراین می تواند موقع غذا خوردن دستگاه را از دهان خارج کرده و دوباره آنرا سر جای خود بگذارد.

 

 

 

 

 

ارتودنسی دیمون

 

در این نوع ارتودنسی از براکت های دیمون که دارای یک مکانیزم کشویی هستند استفاده می شود.

این مکانیزیم می تواند همانطور که دندان ها در حال مرتب شدن هستند با آنها به حرکت در آید.

این قابلیت ارتودنسی دیمون باعث شده است که بیمار احساس درد کمتر و راحتی بیشتری داشته باشد.

علاوه بر آن براکت های دیمون ظاهر بهتری دارند و نتایج درمان را در مدت زمان کوتاه تری به بیمار عرضه می کنند.

 

 

ارتودنسی نامرئی

در ارتودنسی نامرئی از یک سری قالب های پلاستیکی شفاف استفاده می شود که به وسیله این قالب ها نیروی ثابتی به دندان ها وارد می شود، این قالب ها از دندان بیمار گرفته می شود و هر دو هفته یکبار باید تعویض شود.